„Nosorog“ sutra ( 24. april) na „Nušićevim danima“ u Smederevu

Posted by | Aktuelno | No Comments

Pozorišni festival “Nušićevi dani” biće održan u Smederevu 34. put, od 19. do 28. aprila, a ive godine odvijaće se pod sloganom “Nušić, savremeni, svevremeni”.

Prva predstava u festivalskom programu, po izboru selektora Bratislava Petkovića, igra se večeras, a to je “Mrešćenje šarana”, u izvođenju Ateljea 212, prema tekstu Aleksandra Popovića i u režiji Milana Neškovića.  Sutra ( ponedeljak) na programu je “Nosorog” Ežena Joneska, Narodnog pozorišta Kikinda, u režiji Snežane Trišić. Sledi kultna “Buba u uhu” Ljubiše Ristića, prema vodvilju Žorža Fejdoa, a izvodi je nova postava ansambla KPGT. Teatar Kart Blanš, 26. aprila, nastupa sa komedijom  “Hor bečkih dečaka”, po tekstu Miroljuba Nedovića i u režiji Irfana Mensura, a niz predstava u festivalskom programu biće zaključen prvim mjuziklom po delu Branislava Nušića. U pitanju je “Mister Dolar” u izvođenju Pozorišta na Terazijama.

Završne večeri festivala biće dodeljene nagrade: za najbolju predstavu u celini po oceni stručnog žirija, za najbolju predstavu na osnovu glasova publike, kao i nagrada “Milosav Buca Mirković” za najuspešnije glumačko ostvarenje na festivalu po oceni stručnog žirija. Stručni žiri na ovogodišnjim “Nušićevim danima“ čine: Ana Sofrenović, Božidar Stošić i Miloš Jagodić.

 

Izvor: „Blic“

„PAKLENE ULICE 8“ 2D – četvrtak, 27. april – 20 sati

Posted by | Aktuelno | No Comments

Opis filma:

Sad kad su Dom i Leti na medenom mesecu, Brajan i Mia se povukli iz igre, a ostatak ekipe oslobođen svih optužbi, ovaj tim koji večito putuje po svetu počeo je da vodi nešto nalik normalnom životu. Ali kad misteriozna žena (oskarovka Šarliz Teron) zavede Doma u svet kriminala iz kog izgleda da ne može da pobegne i kad izda one najbliže njemu, ekipa će se susresti s najtežim izazovom koji će ih dovesti pred test kakav nikad pre nisu imali. Od obala Kube i ulica Njujorka, preko ledenih ravnica kod Barencovog mora, naša elitna jedinica će preći ceo svet ne bi li sprečila anarhistu da pokrene haos na svetskoj sceni… i vratila kući čoveka koji je od njih napravio porodicu. Read More