Premijera “Bube u uhu” 19. oktobra

Posted by | October 11, 2019 | Aktuelno | No Comments

Nova pozorišna sezona počeće 19. oktobra, premijerom predstave “Buba u uhu”. Ovaj vodvilj Žorža Fejdoa režira Petar Jovanović iz Novog Sada.

– Tekst je napisan 1907. godine, a mi ćemo radnju smestiti, takođe u Pariz, ali u pedeset godine, jer je mnogo bliže nama. Komad govori o imućnoj, boržoaskoj porodici u kojoj su glavni likovi muž i žena. On vodi jednu američku osiguravajuću kuću, ali spetom okolnosti, njihov uštogljeni, uigrani svet, počinje da se raspada. Oni završavaju u jednom sumnjivom hotelu, a publika će videti šta se na kraju dogodi – objašnjava Jovanović.

On kaže da je izazov raditi vodvilj, zato što je to komplikovan i težak žanr za glumce, ali je zadovoljan kako se nose sa tim “teretom”.

– Potrebno je puno fizičke kondicije tako da su nam probe i svojevrsni treninzi . Ovo je žanr koji zahteva impulsivnost, eksplozivnost, brzinu , ali je zbog toga atraktivan– objasnio je reditelj.

Svi likovi vezani su za glavni, kojeg igra Nikola Joksimović. Njegovu ženu tumači Marina Vodeničar. Osim njih u “Bubi” igraju: Đorđe Marković, Branislav Čubrilo Rus, Dragan Ostojić, Branislav Knežević, Slavoljub Matić i Nebojša Rako, koji je ulogu dobio na audiciji. Ženski deo ekipe čine: Mina Stojković, Gordana Rauški i Tanja Markov.

“Buba u uhu“ biće naša 337. premijera.