Миро Гавран

 

„САВРШЕН ПАРТНЕР“

 

Режија: Тијана Васић

Сценограф и костимограф: Мина Миладиновић

Композитор: Ана Крстајић

 

ИГРАЈУ:

ТИНА – Марина Воденичар

ФИЛИП И ДАВИД – Владимир Максимовић

БАРБАРА – Мина Стојковић

 

 

СПОНЗОР ПРЕДСТАВЕ:

 

 

 

 

 

За потребе плаката, коришћена фотографија Петра Ђорђевића.

Посебна захвалност: Анђелку Белош, Ђорђу Марковићу, Twenty caffe-u и дестилерији Hubert 1924.

 

Мала сцена.

 

 

 

 

O PREDSTAVI

Комад Савршен партнер, Мира Гаврана, нам кроз проблеме једне савремене пословне жене, оптерећене друштвеним нормама, жељом за личним успехом и доказивањем са једне стране и потребе за припадањем и љубави са друге стране, поставља питање ко је то у данашње време савршен партнер који може у свему угодити и пратити једну такву жену.

У духу савременог живота, брзог технолошког развоја и инстант решења, као идеалан излаз из ситуације намеће се производња мушких андроида конструисаних по жељама клијенткиња, који су спремни да одговоре на све њихове захтеве. Међутим шта се деси када се суочимо са сопственим жељама? Оно чувено пази шта желиш можда ти се и оствари. Колико смо контрадикторни а да тога нисмо ни свесни, колико можемо бити ситничави у својим захтевима а када нам се испуне, поново на површину избија незадовољство. Да ли су наше жеље бумеранг који ће нам се обити о главу да би уистину схватили ко смо, а самим тим и шта заиста желимо и шта нам је стварно потребно за срећан и испуњен живот.

На том љубавном путу суочавања са сопственим жељама, кроз низ комичних и ефектних преокрета у нашој представи дајемо по коју ироничну примедбу о стереотипима савременог човека, вечито незадовољног и ситничавог и изражавамо своју бојазан на шта би у будућности могли да сводимо наше љубавне односе.

 

KRITIKA

https://www.novosti.rs/c/kultura/vesti/1368255/savrseni-partner-prvi-put-srbiji-veceras-kikindi-premijera-predstave-mire-gavrana-foto?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3C6o4pDNshYqkhcTkVF_YPTMfU0zEup5S-53ZioR8HMGSpq55838xkzyY_aem_AXUbPPiH0ypSSlwJhMx5qYdxlo44wIde_kRh-kzrSAioZ_H5Bb1ePn6wora7UR4v-Tdz_mfLYfVKbEVB-ekBbAkl

https://www.youtube.com/watch?si=NVeBaeQIPKl7moPX&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1zMnbMJ-AHUoz_NUxwXMtknw1xJmUz3Nd5xhZqsnhz4MjLra_PrLUcJMk_aem_AXX72iLJ1qVWgHTj3qukWsD0YXqL1mM7fnXVLOp5bxdtHZk1kZ2XZZPzj-CVP5Acp-iB2352ZgIpspWkluqyABCy&v=Q6fQl0XDPUw&feature=youtu.be

 

 

Премијера: 17. Maj. 2024.

  1. представа

Трајање представе: 1сат и 30 мин.

Фотографије: Фото Сретеновић; Кикинда